tiistai 16. heinäkuuta 2013

Magee karkkikakku



Tässä kakussa on sattumia taatusti joka palassa! Helppo koristelu mielikarkeilla vaikkapa lasten synttärijuhliin. Suut makiaks!

Pohjana 6 munan täytekakkupohja, jossa sama tilavuus munia, sokeria ja jauhoja sekä hieman leivinjauhetta. Paistetaan n. 175 asteessa vajaa tunti. Täytteenä herkullinen valkosuklaa- ja mansikkamousse. Tällä ohjeella kakusta tulee todella korkea ja iso. Puolittamalla täytteen saat yhden normikokoisen kakun. Tai tee vaikka kaksi!

Mansikka mousse:


6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300-400 g mansikoita soseutettuna

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mansikat.

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mansikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.


Valkosuklaamousse:


2  munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä


Lisäksi :
irtokarkkeja 200-300 g
kermaa pursotuksiin 5-6 dl
 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Halkaise valmis pohja kolmeen osaan ja vuoraa vuoka kelmulla. Kokoa kakku takaisin vuokaansa. Kostuta esim. Spritellä. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Koristele kermavaahdolla.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti