Mikä onkaan parempaa, kuin tulla kotiin tuoksuvaan! Tervetulleeksi sinut teen, keitän kahvin taikka teen. Seuraksesi viereen istun, sämpylän tuoksuvan eteesi taion. Kun päästään pullaan pehmeään, jo jäi murheet unholaan. Hymyssäsuin ovi sulkeutuu, kunnes taas ystäväni luoksein tuu... Tehdään yhdessä elämästä vähän makeampaa, mutta ei unohdeta sitä elämänsuolaakaan!
tiistai 13. elokuuta 2013
Vaahtokarkki browniet
Helppoja ja makeita leivoksia, joihin voi "upottaa" vaikkapa vaahtokarkkeja tai suklaisia karkkirakeita. Aikaisemmin käytin turkinpippurirouhetta, joka on ehdottomasti suosikkini! Tässä taikinassa vaahtokarkit sulavat takinaan, joten liekö niillä edes taikinassa suurempaa merkitystä. Tuovat makeutta ja tahmeutta leivokseen.
Noin 20 palaa
150 g suklaata (väh. 70 %)
150 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
2 dl jauhoja
n. 100-200 g pieniä vaahtokarkkeja
50 g tummaa suklaata
Sulata voi kattilassa ja lisää voisulaan paloiteltu suklaa ja anna sulaa. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää voi-suklaaseos ja jauhot. Lopuksi kääntele joukkoon puolet vaahtokarkeista. Kaada taikina leivinpaperin päälle vuokaan (ohje riittää pieneen n. 20 cm x 30 cm vuokaan) ja paista 175 asteisessa uunissa n. 30 min.
Ripottele päälle loput vaahtokarkeista, kun brownie-levy on vielä kuuma. Anna jäähtyä ja koristele halutessasi sulatetulla suklaalla.Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Leikkaa leivoksiksi ja tarjoa halutessasi vaahdotetun kerman kanssa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpa herkullisen näköisiä! :)
VastaaPoistaOnpas ihanan näkösiä! Taiankin tehdä näitä mun tupareihin! :)
VastaaPoista