Mikä onkaan parempaa, kuin tulla kotiin tuoksuvaan! Tervetulleeksi sinut teen, keitän kahvin taikka teen. Seuraksesi viereen istun, sämpylän tuoksuvan eteesi taion. Kun päästään pullaan pehmeään, jo jäi murheet unholaan. Hymyssäsuin ovi sulkeutuu, kunnes taas ystäväni luoksein tuu... Tehdään yhdessä elämästä vähän makeampaa, mutta ei unohdeta sitä elämänsuolaakaan!
keskiviikko 31. lokakuuta 2012
Ruisleipäkukko
Kesän lomareissulla Kuopiossa maisteltiin Hanna Partasen tekemää kalakukkoa, joka on niin hyvää! Mutta vielä parempaa on tämä itsetehty ruisleipäkukko, joka on täytetty isäni itse pyydystämillä muikuilla, pekonilla ja voilla. Muuta et tähän herkkuun tarvitsekkaan. Jos joku kuvittelee kalakukon tekemisen työlääksi, kokeilepa tätä! Helppoa ja hyvää!
1 pkt Vaasan ruisrevittyä leipää (4 leipää)
800 g muikkuja
1 pkt pekonia
voita
suolaa
Huuhtele ja valuta kalat. Leikkaa peratuista (pää ja sisälmykset poistettu) kaloista pyrstöt pois. Voitele leivät voilla. Lado ensimmäisen leivän päälle 1/3 osa kaloista, ripottele kevyesti suolaa ja levitä päälle 1/3 pekonista. Laita seuraava leipä päälle ja jatka samalla tavalla. Kala-pekonikerroksia tulee siis kolme. Päällimmäiseksi leipä. Kääri kaksinkertaiseen folioon tiiviisti. Paista 200 asteisessa uunissa tunti. Alenna lämpöä 150 asteeseen ja paista vielä 3 tuntia.
Käy kurkkaamassa vielä aitoa kuopiolaista kalakukon naatintaohjetta ;-)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Moikka! Leivonnan ohessa, heitän sulle haasteen, joka löytyy blogistani :)
VastaaPoistaThis blog is fantastic. That's not really a really huge statement, but its all I could come up with after reading this. Linen shirts
VastaaPoista