Mikä onkaan parempaa, kuin tulla kotiin tuoksuvaan! Tervetulleeksi sinut teen, keitän kahvin taikka teen. Seuraksesi viereen istun, sämpylän tuoksuvan eteesi taion. Kun päästään pullaan pehmeään, jo jäi murheet unholaan. Hymyssäsuin ovi sulkeutuu, kunnes taas ystäväni luoksein tuu... Tehdään yhdessä elämästä vähän makeampaa, mutta ei unohdeta sitä elämänsuolaakaan!
perjantai 22. helmikuuta 2013
Porkkanapiirakka
Tähän postauksen alkuun heti pieni varoitus! Tämä on sairaanhyvää ja rasvaista ja lihottavaa ja ja ja... ja mitä kaikkea! Siksipä sitä ei kannata tehdäkään! Ei ainakaan, jos itsekurisi on yhtä heikko kuin minulla ;-)! Vanha ohje ja monelle varmaan tuttukin. Kuorrutteeseen sopii yhtä hyvin niin sulatejuusto kuin tuorejuustokin. Makuasia. Tärkeitä on vain jäähdyttää pohja hyvin ennen kuorrutteen lisäämistä. Se kyllä "härskiintyy" muuten.
Ohjeesta tulee reilu pellillinen
Pohja:
5 munaa
5 dl sokeria
200 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
6 dl porkkanaraastetta
Täyte:
200 g tuorejuustoa
100 g voita
300 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
mantelirouhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon sulatettu ja jäähdytetty margariini sekä kuivat aineet. Viimeiseksi porkkanaraaste. Paista 175 asteessa n. 30 min tai kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä ihan kylmäksi!
Sekoita sähkövatkaimella täytteen aineet sekaisin ja levitä jäähtyneen piirakan päälle! Ripottele päälle mantelirouhetta tai koristele haluamallasi tavalla. Voi pakastaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti