lauantai 23. helmikuuta 2013

Karpin suklaakakku eli mutakakku


Voita, tummaa suklaata ja munia. Siitä on pääpiirteissään tämä kakku tehty. Tuhti ja tumma ova sanat, joilla voisi makua kuvastaa. Pieni pala tukahduttaa makenhimon ja maistuu kahvin kanssa karppaajalle. Lapset sanoivat pahaksi :-)! Lisää kuppi sokeria niin maistuu pienemmillekin!

n. 20 cm pyöreään irtopohjavuokaan

200 g voita
200 g tummaa suklaata
5 munaa
2 rkl mantelijauhoa
(makeutusainetta, Steviaa)

Sulata voi kattilassa. Lisää pilkotut suklaat ja anna sulaa. Jääähdytä. Vatkaa kananmunat vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää jäähtynyt voi-suklaaseos varovasti sekoittaen munavaahtoon. Lisää lopuksi mantelijauho ja halutessasi makeutusaine (tai sokeri). Kaada seos irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä. Tarjoile halutessasi kermavaahdon ja vadelmien kera.

1 kommentti:

  1. Olen joskus tätä ohjetta kokeillut, ja minusta oli ihan toimiva ohje! Etenkin tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa! :)
    Ei tietenkään niin herkullista kuin normiohjeella tehty, mutta karpiksi oikein kelpokakku!!!

    VastaaPoista