maanantai 1. huhtikuuta 2013

Whoopies



Jatketaan edelleen Amerikan malliin eli seuraavana kokeilussa whoopies! Ollakko kakku vai ollakko keksi? Se saa jokainen itse päättää! Kyseessä kuitenkin pieni, pehmeä ja herkullinen leivonnainen. Kannatti siis testata tämäkin. Täytteessä menin helpoimman kautta ja käytin herkullista Philadelphia Marabou tuorejuustoa. Ohjeen nappasin Pullahiiren leivontanurkasta.
Nam!                                 


100 g voita
1 dl sokeria
1 1/2 dl ruokosokeria
1 kananmuna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tll soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl maitoa

Täyte
noin 300 g Philadelphia suklaatuorejuustoa
(suklaata sulatettuna, strösseleitä, nonparelleja)
 
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekä ruokosokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten.  Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Lisäile edellä mainitut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa taikinaan. 
Pursota leivinpaperin päälle uunipellille taikina noin 50-60 pieneen kasaan. Painele pursotuksesta syntyviä "huippuja" sormella niin saat varmasti tasaisen tuloksen. Voit myös annostella lusikalla, mutta pursottamalla tulee tasakokoisia helpommin. Tuosta tulee noin kolme pellilistä.  

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna whoopies-pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.
Levitä veitsellä täyte whoopies-pohjan päälle ja nosta toinen pohja täytteen päälle. Halutessasi voit koristella whoopies-leivonnaiset esimerkiksi suklaalla ja nonparelleilla tai strösseleillä. 







5 kommenttia:

  1. Hei,

    löysin tämän ihanan ohjeen entisestä blogistasi:

    http://nasuttaja.vuodatus.net/lue/2007/04/appelsiini-hyytelokakku

    Minulla olisi kysymys tuosta pinnasta eli pitääkö appelsiinimehu hyytelösokeriseosta keittää niin pitkään, että vaahto häviää, koska itse tein ohjeen mukaan, mutta vaahto jäi ikävästi pinnalle, joten miten sinä itse teit ? =)

    VastaaPoista
  2. Tiedätkös, olen miettinyt josko tuon hyytelösokerin koostumus ois jotenkin muuttunut. Minulle on käynyt viime aikoina usein niin, että hyydytinpä jotain marjamehua tai vain vettä hyytelösokerilla, se vaahtoaa aina! En ole keksinyt syytä siihen miksi. Minä kaavin vaahdon pois lusikalla ja levittän vasta sitten kakun päälle. Tietäiskö joku syytä tuohon vaahtoon? Appelsiinikakun ohje on jo vanha, enkä ole sitä vähään aikaan tehnyt, mutta en muista, että vaahto olis ollut ongelma silloin, kun hyytelösokeri oli viel ok! :)

    VastaaPoista
  3. Koskahan näitä herkkuja saisi itse kokeiltua...Ovat varmasti ihania ja tuo tuorejuustoa on aivan mielettömän hyvää!!

    VastaaPoista
  4. Just testauksessa nämät. Herkulliselta näyttää ainaski sinun tekemänä :)

    VastaaPoista
  5. Onpa herkullisen näköisiä! Pitäisi joskus itsekin kokeilla whoopies-leivonnaisia. :)

    VastaaPoista