Jatketaan edelleen Amerikan malliin eli seuraavana kokeilussa whoopies! Ollakko kakku vai ollakko keksi? Se saa jokainen itse päättää! Kyseessä kuitenkin pieni, pehmeä ja herkullinen leivonnainen. Kannatti siis testata tämäkin. Täytteessä menin helpoimman kautta ja käytin herkullista Philadelphia Marabou tuorejuustoa. Ohjeen nappasin Pullahiiren leivontanurkasta.
100 g voita
1 dl sokeria
1 1/2 dl ruokosokeria
1 kananmuna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tll soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl maitoa
Täyte
noin 300 g Philadelphia suklaatuorejuustoa
(suklaata sulatettuna, strösseleitä, nonparelleja)
Vatkaa
huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekä ruokosokeri kevyesti vaahdoksi.
Lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauho,
kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Lisäile
edellä mainitut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
Pursota leivinpaperin päälle uunipellille taikina noin 50-60 pieneen kasaan.
Painele pursotuksesta syntyviä "huippuja" sormella niin saat varmasti tasaisen tuloksen. Voit myös annostella lusikalla, mutta pursottamalla tulee tasakokoisia helpommin. Tuosta tulee noin kolme pellilistä.
Paista 200 asteessa noin 10
minuuttia. Anna whoopies-pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.
Levitä veitsellä täyte whoopies-pohjan päälle ja nosta toinen pohja
täytteen päälle. Halutessasi voit koristella whoopies-leivonnaiset
esimerkiksi suklaalla ja nonparelleilla tai strösseleillä.
Hei,
VastaaPoistalöysin tämän ihanan ohjeen entisestä blogistasi:
http://nasuttaja.vuodatus.net/lue/2007/04/appelsiini-hyytelokakku
Minulla olisi kysymys tuosta pinnasta eli pitääkö appelsiinimehu hyytelösokeriseosta keittää niin pitkään, että vaahto häviää, koska itse tein ohjeen mukaan, mutta vaahto jäi ikävästi pinnalle, joten miten sinä itse teit ? =)
Tiedätkös, olen miettinyt josko tuon hyytelösokerin koostumus ois jotenkin muuttunut. Minulle on käynyt viime aikoina usein niin, että hyydytinpä jotain marjamehua tai vain vettä hyytelösokerilla, se vaahtoaa aina! En ole keksinyt syytä siihen miksi. Minä kaavin vaahdon pois lusikalla ja levittän vasta sitten kakun päälle. Tietäiskö joku syytä tuohon vaahtoon? Appelsiinikakun ohje on jo vanha, enkä ole sitä vähään aikaan tehnyt, mutta en muista, että vaahto olis ollut ongelma silloin, kun hyytelösokeri oli viel ok! :)
VastaaPoistaKoskahan näitä herkkuja saisi itse kokeiltua...Ovat varmasti ihania ja tuo tuorejuustoa on aivan mielettömän hyvää!!
VastaaPoistaJust testauksessa nämät. Herkulliselta näyttää ainaski sinun tekemänä :)
VastaaPoistaOnpa herkullisen näköisiä! Pitäisi joskus itsekin kokeilla whoopies-leivonnaisia. :)
VastaaPoista