tiistai 18. syyskuuta 2012

Saksalainen omenakakku


Nyt on omppusato parhaimmillaan! Jos ei omalla pihalla kasva omppupuita, kaupassa hyvät valikoimat myös kotimaisia omenoita. Piirakoihin ja kakkuhin käyvät parhaiten happamat, kirpsakat omenat, mutta olen leiponut monista lajikkeista ja kaikki ovat maistuneet!

 pohja ja kansi:
2 dl sokeria
6 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g margariinia tai voita
1 muna
1 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon pehmeä rasva, muna ja maito. Sekoita. Laita taikina hetkeksi kylmään.

täyte:
n. 1 kg happamia omenoita
(1 dl rusinoita)
1 dl sokeria
kanelia

Kuori ja pilko omenat. Sekoita muuta aineet joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan. Toisesta pohja, toisesta kansi. Levitä kaulittu pohjataikina irtopohjavuokaan (28 cm) ja lisää täyte päälle. Kauli lopuksi taikinasta kansi ja painele se tiiviisti omenoiden päälle. Paista 180 asteessa n. 1 h. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen kera.

1 kommentti: