torstai 20. syyskuuta 2012

Valkosuklaa-mansikkakakku

Tyttären synttäreillä maisteltiin ihanaa valkosuklaa-mansikkakkua. Tuoreita mansikoita ei tietenkään ollut enää saatavilla, mutta toimii ihan hyvin pakasteillakin. Pohjaksi paistoin kaksi kääretorttupohjaa. Osan reunoista leikkasin pois, tarjoiluastiaan sopivaksi. Täyte hyydytetään, joten tässä muodossa on tarpeen myös suorakaiteen muotoinen irtopohjavuoka Bake & Party. Voit tehdä kakun myös isossa pyöreässä vuoassa.

Kääretorttupohja (x 2)

4 munaa
1 dl sokeria
2 dl jauhoja
½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munia ja sokeria n. 5 min, jotta saat paksun vaahdon. Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilöiden. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa n. 10 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Huom! Voit valmistaa molemman pohjat samaan aikaan ja paistaa perästysten uunissa. 

Täyte:

Valkosuklaamousse:
2  munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

mansikkahilloa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Laita jäähtynyt kääretorttupohja irtopohjavuokaan ja kumoa täyte päälle. Laita toinen levy päälle. Anna hyytyä kylmässä väh. 4 h. Voit myös levittää täytteen alle mansikkahilloa. 

Ota hyytynyt kakku kylmästä ja levitä päälle ohuelti mansikkahilloa. Levitä jäiset tai tuoreet mansikat päälle. 

Valmista hyytelösokerista kiille (½ dl punaista mehua, 3½ dl vettä ja 2 dl hyytelösokeria. 
 Koristele halutessasi sulatetulla valkosuklaalla. Pursotuksiin meni kermaa n. 5-6 dl.




Tämä kakku tehty samoilla ohjeilla. Mansikoiden sijaan koristeltu kermalla ja marsipaaniruusuilla. Pohjia on myös hieman kostutettu, koska ei ole käytetty marjoja, jotka tuovat kosteutta. Valkosuklaamoussen lisäksi välissä hilloa. Pursotuksiin kannattaa myös varata ainakin 7-8 dl.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti