maanantai 1. huhtikuuta 2013

Cake pops eli kakkutikkarit





Pitkään olen jo halunnut tehdä näitä "villityksiä", mutta arkaillut niiden onnistumista, sillä kärsivällisyyteni ei yleensä kestä "pikkupiperyksiä" :). Mutta nämä yllättivät positiivisesti ja niitä on tullut tehtyä jo useampaan otteeseen. Olen jopa haaveillut amerikkalaistyylisestä koristelusta, jossa nämä voisivat jopa esittää jotain, mutta se taitaa mennä todellakin yli kärsivällisyyteni ja rajallisen ajankäyttöni :). Lasten suosikki, minkä voi jo arvata taikinamaisesta, makeasta koostumuksesta, mutta kelpaa kyllä aikuiseenki herkutteluuun ja riittää makeuttamaan kahvihetkeä ihan äklötykseen asti! Jos et ole vielä kokeillut, nyt hommiin! Onnistuu varmasti!

Koko juttuhan alkaa siitä, että leivotaan ihana, kuohkea, hieman kostea, suklainen kakkupohja, joka maistuu hyvältä jo ihan sellaisenaan! Mutta ei, ei maisteta vielä! Pakatataan kelmuu ja laitetaan jääkaappiin tekeytymää ja käytetään vasta seuraavana päivänä. Revitään, muserretaan ja muusataan koko komeus! Lapset katsovat vierestä; äiti, sä hajotit koko kakun!!!!

Tässä ohje pohjaan (Valion), 32 kpl kakkutikkareita:

Suklaakakkumassa

2 1/2  dl vehnäjauhoja
2 1/2  dl sokeria
1  dl kaakaojauhetta
1  tl leivinjauhetta
1  tl ruokasodaa
1/2  tl suolaa
1  kpl kananmunia
1  dl maitoa
1/2  dl rypsiöljyä
1  tl vaniljasokeria
1  dl kuumaa vettä

Muut aineet

100  g appelsiinituorejuustoa
2 1/2  dl tomusokeria
2  rkl voita
1/2  rkl (maitoa)

Tarvikkeet

16  kpl puolitettuja grillitikkuja
400  g tummaa ja valkoista suklaata
1  dl Strösseleitä tms koristeluun

Suklaakakkumassan valmistus

Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.
Voitele ja jauhota irtovuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaakaojauhe kannattaa siivilöidä joukkoon.
Lisää kananmunat, maito ja öljy. Sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti.
Lisää kiehautettu kuuma vesi joukkoon ja sekoita.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. 35-40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja seistä seuraavaan päivään. Säilytä jääkaapissa tai kuvun alla huoneenlämmössä.
Seuraavana päivänä murenna kakku kulhoon. Sekoita erillisessä astiassa tuorejuusto, tomusokeri, ja pehmeä voi. Yhdistä murennettu kakku ja tuorejuustoseos. Sekoita ainekset hyvin sormin tai haarukalla. Lisää tarvittaessa maitoa n. 1/2 rkl. Anna seoksen seistä jääkaapissa muutama tunti. Kylmä massa helpottaa kuorruttamista.

Kuorruttaminen

Pyörittele massasta palloja (32 kpl) ja työnnä pallot tikkuihin.
Sulata suklaa(t) kattilassa vesihauteessa.
Dippaa tikkarit sulaneeseen suklaaseen. Kopista ylimääräiset suklaat pois. Anna suklaan jähmettyä minuutti ja koristele.
Aseta cake popsit johinkin pystyasentoon. Käytä esimerkiksi pastalävikköä tai kukille tarkoitettua vaahtosientä.
Anna suklaan jähmettyä. Voit halutessasi dipata tikkareiden pään uudestaan valkoiseen suklaaseen tai koristella suklaaraidoilla.
















Tikkarit voi hyvin valmistaa etukäteen pakkaseen ja tarjota hieman kohmeisena. Ne voi myös halutessaan yksittäispakata sellofaaniin. Hyvä tarjoiluastia tikkareille syntyy sokerilla täytetystä kupista tai voit vaikkapa päällystää foliolla melonin tai kaalin puolikkaan ja työntää tikut siihen!

2 kommenttia:

  1. Mmmm, herkulliselta näyttävä resepti, täytyypä tosiaankin kokeilla joskus... :)

    VastaaPoista