keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Omppupulla

Omppuja, omppuja, voi omppuja...

 

Ja aina vaan omppuja! Vieläkö on omppuja? Nyt kannattaa hyödyntää kaikki ihanat hedelmät! Keittää soseeksi, leipoa piirakkaa ja pullaa tai syödä ihan sellaisenaan! Niin kauan, että tulee korvista ulos ;-)! 

Omenat on helppo keittää soseeksi ja pakastaa:

Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko pieniksi. Laita kattilaan, lisää hiukka vettä ja sokeria maun mukaan. Keitä n. 15 min ja soseuta. Helppoa!

Seuraava ohje on uusimmasta Yhteishyvästä. Omppupullaan voit hyvin käyttää ne pikkuiset, kolhiintuneet tai hieman rupisetkin omenat, jotka eivät houkuttele syömään sellaisenaan. Oma pullani viipyi uunissa vähän liian pitkään... ;-)

Pellillinen omppupullaa:

100 g margariinia
2½ dl maitoa
1 pss kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
1 muna
n. 8 dl jauhoja

Voiteluun:
1 muna

Pinnalle:

omenasosetta

5-6 isoa omenaa
2 tl kanelia
5 rkl sokeria

Sulata rasva ja kaada sekaan maito. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon osa jauhoista sekä kuivahiiva. Lisää joukkoon maitorasvaseos ja muut aineet, paitsi jauhot. Sekoita. Lisää jauhoja tarpeen mukaan ja alusta taikina hyvin. Anna kohota.

Vaivaa taikina ja kauli pellin kokoiseksi levyksi. Kuori ja pilko omenat. Kotimaiset omenat voit käyttää kuorineen. Voitele pullan reuna munalla ja levitä päälle omenasosetta. Lado omenlohkot päälle ja ripottele kaneli-sokeriseosta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 min.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti