perjantai 22. helmikuuta 2013

Porkkanapiirakka


Tähän postauksen alkuun heti pieni varoitus! Tämä on sairaanhyvää ja rasvaista ja lihottavaa ja ja ja... ja mitä kaikkea! Siksipä sitä ei kannata tehdäkään! Ei ainakaan, jos itsekurisi on yhtä heikko kuin minulla ;-)! Vanha ohje ja monelle varmaan tuttukin. Kuorrutteeseen sopii yhtä hyvin niin sulatejuusto kuin tuorejuustokin. Makuasia. Tärkeitä on vain jäähdyttää pohja hyvin ennen kuorrutteen lisäämistä. Se kyllä "härskiintyy" muuten.

Ohjeesta tulee reilu pellillinen

Pohja:

5 munaa
5 dl sokeria
200 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
6 dl porkkanaraastetta 

Täyte:

200 g tuorejuustoa
100 g voita
300 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Päälle:

mantelirouhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon sulatettu ja jäähdytetty margariini sekä kuivat aineet. Viimeiseksi porkkanaraaste. Paista 175 asteessa n. 30 min tai kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä ihan kylmäksi!

Sekoita sähkövatkaimella täytteen aineet sekaisin ja levitä jäähtyneen piirakan päälle! Ripottele päälle mantelirouhetta tai koristele haluamallasi tavalla. Voi pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti