maanantai 30. kesäkuuta 2014

Viimeisiä kesälomapäiviä...

Mutta ei suinkaan viimeisiä kesäpäiviä!!! Nyt jos koskaan, pakko tarttua toimeen ja saada tänne aikaan jonkinlainen postaus. Edellisestä taitaa olla vähän aikaa... Siirryin samalla nykyaikaan ja postaan tabletilla, kun ei tuota läppäriä tule enää aukaistua. Katsotaan mitä tästä tulee! Näppärältähän tämä tuntuu ja ehkä päivityksiä voisi tulla useamminkin!

Kesäloma alkaa siis olla lopuillaan. Ihana Road Trip Euroopassa takana. Muutama päivä rentouduttu kotona (=siivottu ja pyykätty) ja kohta aika palata töihin.

Leipominen on ollut ihan jäissä. Laitoin muutaman leivontakirjan tilaukseen, jospa niistä saisi jotain innostusta! Ainakin voi pari iltaa kuolata herkullisten kakkujen perään! Tänään tein lounassalaatin kaveriksi juustosarvia. Siitä on ikuisuus, kun olen näitä viimeksi tehnyt! Kannattaisi tehdä useammin! Nämä on niin helppoja, nopeita ja hyviä! Päiväkaffille ja pakkaseen tein niitä satakertaaennenkintehtyjä mustikka-valkosuklaamuffineita. Onhan ne hyviä joo ja vierasvarana pakkasessa ok, mut ehkä tästä tsemppaan jotain uuttakin.


Bulgursalaatti


4 dl vettä
2 dl bulgur vehnää

pala purjoa
1/2 paprika
1/2 pkt pekonia

1 rasia kirsikkatomaatteja
1 tlk fetajuustokuutioita öljyssä
salaatinlehtiä

Keitä bulgur suolalla maustetussa vedessä. Kuullota purjo, pekoni ja paprika. Jäähdytä. Sekoita kaikki salaatin ainekset. Mausta halutessasi mustapippurilla ja ripottele päälle fetajuuston öljyä. 

Sopii tarjottavaksi myös noutopöydässä tai grilliherkkujen kanssa.

Juustosarvet 24 kpl

8 dl vehnäjauhoja
4 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

2 prk kermaviiliä
1 dl öljyä

Täyte: n. 4 dl parmesan juustoraastetta
Voiteluun: muna
Päälle: seesamin siemeniä

Sekoita kuivat aineet ja lisää kermaviili ja öljy nopeasti sekoittaen. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli pyöreät levyt. Leikkaa kumpikin 12 kolmioon ja täytä. Aloita sarvien rullaaminen leveämmästä päästä. Voitele ja ripottele siemenet halutessasi. Paista 200 asteessa n. 15 min. Täytteitä voi vaihdella mielen mukaan, tuorejuusto, kinkku jne...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti