tiistai 1. heinäkuuta 2014

Koululaisten suosikkiruoka...




...pinaattilätyt pääsi tänään meidän lounaspöytään! Eikä ne kaupan valmiit, joita lapset söis varmaan joka päivä, jos niitä olisi tarjolla, vaan ihanitepaistetut. Nuorimmainen sai olla lättymestarina ja hyvin sujui. Mitä nyt kaksi sormea paloi... Nämä olisi varmaan olleet vielä parempia valurautapannulla tai muurikassa paistettuna, mutta onnistui nyt ihan teflonillakin. Tehtiin isoja lättyjä. Sukkelampi paistaa. Lisukkeeksi kinkku-makaroonisalaattia. Ihan niin kuin koulussakin on ja voi että se olikin hyvää! Muistatteko?

Lättyjen teko on helppoa. Lisää vain tavis lättytaikinaan pinaattia ja siinä se on! Tässä vielä muistin virkistykseksi:

Pinaattilätyt n. 10 isoa

5 dl maitoa, vettä, vischyä
2,5 dl jauhoja
2 munaa
1/2 tl suolaa
150 g pakastepinaattia (pussillinen)
loraus öljyä tai voisulaa

Sekoita kaikki aineet ja anna taikinan turvota puoli tuntia. Tai tee niin kuin me, paista välittömästi! Kyllä se viimesille lätyille on jo ehtinyt turvota...

Kinkku-makaronisalaatti

Kinkkua, makaronia, hemapa-sekoitusta, hunajamelonia, purjoa
Kastike: kermaviiliä, kurkkumajoneesia, sinappia, ketsuppia, mustapippuria, suolaa, tilliä, sitruunamehua

Sekoita kaikki ainekset, myös kastike. Anna maustua hetken aikaa jääkaapissa.

Pienemmät söivät lättynsä hillolla. Ihan parasta näinkin! Tänään oli niin kaunis päivä, että söimme ulkona. Kyllä maistui hyvälle :) !



1 kommentti:

  1. Oi pinaattilettuja! ihan tulee lapsuus mieleen kun vaan ajatteleekin, nam!

    VastaaPoista